Author Topic: Problem with my IE7  (Read 4633 times)

bogstandard

  • Guest
Problem with my IE7
« on: December 08, 2008, 04:07:04 PM »
Many years ago, when I had a steam powered computer, I used to do all my own programming in Z80 machine code.

Unfortunately, the old brain cell can't keep up with the latest technology, and I have hit a slight problem with my IE7.

Before we start, I am NOT interested in changing over to another browser, it took me long enough to get used to IE, and I don't wish to go thru another learning curve.

So back to my problem.

I have just repaired my XP pro installation with a SP3 version, and everything works great.

EXCEPT when I open IE7, it autmatically loads a URL which then opens MSN homepage.

This URL kicks in straight away.

http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

This is the page that then loads.

http://uk.msn.com/?ocid=iehp

Now normally I just set my opening page to Blank, which I did (about one hundred times) but still this redirect kicks in.

Any ideas on how I get rid on this annoying little beastie, without learning how to reprogramme my brain?

Bogs


Offline CrewCab

  • Madmodder Committee
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 851
Re: Problem with my IE7
« Reply #1 on: December 08, 2008, 04:55:56 PM »
John, ...............   I'm assuming you've done the standard "Internet Options" and set the home page to "Google" or whatever  :coffee:

CC

bogstandard

  • Guest
Re: Problem with my IE7
« Reply #2 on: December 08, 2008, 05:43:48 PM »
Yep, done that, set to blank page.

Never had this trouble before, always worked and booted to a blank page.

Maybe I should just delete IE7 and download a new version from Microcrap.
 
John

Offline Brass_Machine

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5225
  • : us
Re: Problem with my IE7
« Reply #3 on: December 08, 2008, 06:20:44 PM »
Sorry John... Can't help you with that. Even though I am an IT guy, I refuse to use IE. I will ask around though and see if anyone knows why.

Eric
Science is fun.

We're all mad here. I'm mad. You're mad.

Offline CrewCab

  • Madmodder Committee
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 851
Re: Problem with my IE7
« Reply #4 on: December 08, 2008, 06:26:14 PM »
I usually boot to Google, but that's immaterial really ........... I tend to favour Firefox, though IE7 seems to have much improved security so it should be just fine.  I'm surprised you can't set a default home page ......... so ...........  your suggestion of disembowelling IE7 and reinstalling it seems a first class idea to me.  To be fair my machines seem to get serious pmt on an annual basis  :hammer: ...........  and a serious reinstall  :zap:  :med:  :smart:    ......... usually sorts them out .......... it's just so dam time consuming  :wack:

CC

bogstandard

  • Guest
Re: Problem with my IE7
« Reply #5 on: December 08, 2008, 07:18:39 PM »
Thanks chaps,

I normally do a repair on my XP installation, and only takes about an hour, and leaves all my files and programs intact.

As you say Dave, once a year seems to clear things up.

This time I used a later version of XP, and has left me with this IE7 problem.

I will give it a bit more hacking, and if that doesn't cure it, out it goes.

John

Offline Bernd

  • Madmodder Committee
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3683
  • : us
  • 1915 C Cab
    • Kingstone Model Works
Re: Problem with my IE7
« Reply #6 on: December 08, 2008, 10:30:42 PM »
John,

Did you try and clear out the box be deleting what ever was in there  manually? And then hit "Blank Page" and remember to hit the "Apply" button at the bottom of the box?

Bernd
You can't fix "STUPID".

bogstandard

  • Guest
Re: Problem with my IE7
« Reply #7 on: December 09, 2008, 02:29:20 AM »
Bernd,

This is the problem, there is nowhere that shows the first link, so I can't delete it.

I have even searched my registry to see if it is some sort of trojan, but again, nothing.

The axeman cometh.

John

Circlip

  • Guest
Re: Problem with my IE7
« Reply #8 on: December 09, 2008, 08:37:20 AM »
Already posted this link back to John via e-mail, quite a good site.

  http://www.theeldergeek.com/forum/

  Regards   Ian.

bogstandard

  • Guest
Re: Problem with my IE7
« Reply #9 on: December 09, 2008, 06:43:37 PM »
Gents,

Many thanks for your stirling efforts to help.

Sadly, I got piddled off with it today, so I backed up all my files, and did a chop job on it.

Now got a nice clean installation, with everything updated and running squeaky clean.

All I lost in the reinstall was two emails from a mate, which can easily be resent.

A very happy bogs.

Offline Bernd

  • Madmodder Committee
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3683
  • : us
  • 1915 C Cab
    • Kingstone Model Works
Re: Problem with my IE7
« Reply #10 on: December 09, 2008, 07:09:36 PM »
Yes, that sometimes helps. A clean reinstall. Glad it worked out for you Bog's

Now back to making chips, eh?  :dremel:

Bernd
You can't fix "STUPID".

Offline CrewCab

  • Madmodder Committee
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 851
Re: Problem with my IE7
« Reply #11 on: December 09, 2008, 08:02:32 PM »
I backed up all my files, and did a chop job on it.

I just hope you sharpened your tool first  :thumbup:





Glad it's sorted mind  :headbang:

CC